De daders die de politie linkt aan de dodelijke overval op Berkhouter Sjaak Groot (72), de gewelddadige woningoverval op de familie Hemke in Heerhugowaard en het neerschieten van een bewoner van een huis in Noord-Scharwoude, worden verdacht van nóg drie overvallen. "Bewoners ontsnapten ternauwernood aan de dood", aldus de politie. In totaal wordt 65.000 euro uitgeloofd voor doorslaggevende tips, zo rekent mediapartner NH Nieuws uit.

Dat bleek dinsdagavond in de uitzending van Opsporing Verzocht. De politie vermoedt dat de groep daders ook verantwoordelijk is voor overvallen op een woning in De Goorn vorig jaar op een veehandelaar, op een gezin in Avenhorn waarbij de bewoonster in haar hals werd geschoten en op een tankstation in Nieuwe Niedorp.

De mannen zijn gefilmd door bewakingscamera's na de overval van 14 juni op het huis aan de Oranjestraat in Noord-Scharwoude. Ook hoor je één van de daders praten: "Bro, bro, hé". Er reed een witte auto, mogelijk een vierdeurs Hyundai i10, vlak na de daders door beeld liepen. Hier zaten de daders in, of mogelijk belangrijke getuigen. De daders en/of de auto staan ook op beeld in de Dorpsstraat, de Korenmolen en de Staartmolen.

Ook de auto's die ze na de overval in Heerhugowaard gebruikten staan op beeld. In nacht van 4 juni na de overval zijn ze met een telefoon en wat geld weggereden in de Audi Q7 van het gezin en een opvallende grijze 3-deurs sedan met iets zwarts op het dak. De sedan reed vooraf onder andere door de Flemmingstraat.

Vorige week was in Opsporing Verzocht ook de vluchtauto te zien van de overval op Sjaak Groot in Berkhout. Dit leverde ruim 40 tips op.  Diezelfde avond werd een Alkmaarder (27) gearresteerd.

De politie denkt dat deze groep in wisselende samenstelling betrokken is bij de hele reeks overvallen. Zij zien als overeenkomst dat er in de woningen mogelijk contant geld lag. Ook gebruiken ze grof geweld. Zo is er drie mensen mishandeld met een breekijzer, koevoet of een strijkijzer, is een man in zijn borst geschoten en een vrouw in de hals, en miste een kogel op een haar na de veehandelaar in De Goorn. Berkhouter Sjaak overleed ook aan een schotwond.

Er is een beloning uitgeloofd van 10.000 euro die leidt naar de daders van de woningovervallen in Heerhugowaard en nog eens 10.000 euro voor de overval in Noord-Scharwoude. Eerder loofde justitie al duizenden euro's uit voor tips die leiden naar het oplossen van de zaken in De Goorn, Avenhorn en Nieuwe Niedorp. In totaal kan de gouden tip die alle zaken oplost 65.000 euro opleveren.
Pin It
Bekeken: 4030x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/