Kennemer Wonen gaat in Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum rond 1.100 duurzame, sociale huurwoningen realiseren. Dat staat in de prestatieafspraken die voor de komende vier jaar gemaakt zijn door de wooncorporatie, de BUCH-gemeenten en de Centrale Huurderskoepel. Ook wordt meer ingezet op verduurzaming van woningen en problemen als schulden en eenzaamheid.

Zoals in veel gemeenten in Nederland is er ook in Heiloo een groot tekort aan sociale huurwoningen. De gemeenten, Kennemer Wonen en de Centrale Huurderskoepel versterken hun samenwerking om problemen op de huurwoningmarkt sneller aan te kunnen pakken. De partners hebben donderdag nieuwe prestatieafspraken ondertekend voor 2024 tot en met 2027. Het is voor het eerst dat er voor meerdere jaren afspraken zijn gemaakt.

"Zo hebben de gemeenten en Kennemer Wonen de gezamenlijke ambitie vastgelegd om tot en met 2030 zo’n 1.100 nieuwe sociale huurwoningen te realiseren voor huishoudens met een lager inkomen", aldus Kennemer Wonen. Hiervan moeten er ongeveer 600 woningen in de komende vier jaar worden gebouwd. In Heiloo en Bergen gaat het om respectievelijk rond 390 en 500 woningen, waarvan 130 en 285 in de eerste vier jaar.

Waar mogelijk worden processen en procedures hiervoor versneld. Iedere vier maanden overleggen Kennemer Wonen en gemeente Heiloo om eventuele knelpunten bij de voortgang van projecten aan te pakken. De wooncorporatie gaat ook waar mogelijk investeren in nieuwbouw van geclusterde woonvormen en woningen geschikt voor zorg. De gemeenten faciliteren waar het kan door het aanbieden van bouwlocaties.

"De afspraken reiken verder dan alleen het uitbreiden van de huurwoningvoorraad. De sociale aspecten spelen net zo’n belangrijke rol", vervolgt Kennemer Wonen. "Denk aan het vroegtijdig signaleren van financiële problemen bij huurders om huisuitzetting zoveel mogelijk te voorkomen, het aanpakken van eenzaamheid en het zorgen dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Met het sluiten van de verzorgingshuizen is er een nieuwe situatie ontstaan. Er is steeds meer behoefte aan woningen waar ouderen met behulp van zorg kunnen wonen."

Op het gebied van duurzaamheid zijn eveneens afspraken vastgelegd.  Kennemer Wonen zal in de BUCH-gemeenten tot en met 2027 ruim 1.100 woningen voor op een gasloze toekomst. "En uiterlijk in 2028 zijn alle woningen met een slecht energielabel (E, F of G) verduurzaamd. Om te zorgen dat huurders optimaal profiteren van de verduurzaming van hun woning, worden isolatiemaatregelen zonder huurverhoging voor de huurder uitgevoerd. Huurdersorganisaties informeren huurders over de verduurzamingsmaatregelen en wat deze betekenen voor woonlasten en wooncomfort." (foto: Kennemer Wonen)
Pin It
Bekeken: 526x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/