De politie is nog altijd op zoek naar de dader van een vernieling in Broek op Langedijk. Daar hing bij Kindcentrum Het Mozaïek een regenboogvlag vanwege een Week van Respect, maar die werd verscheurd. Ook was er een bijbeltekst te lezen voor de school. Tot nu toe heeft één getuige zich gemeld, zegt de politie. En dat is niet genoeg. De politie roept mensen die weer weten toch melding te doen, dat kan ook anoniem.

Daarover bericht mediapartner NH. Die ochtend van 9 november ontdekte een medewerker bij aankomst dat de regenboogvlag van de basisschool in flarden was gescheurd. Tegenover het kindcentrum was een houten bord geplaatst met daarop een tekst uit de Bijbel. De vlag hing er op verzoek van de kinderen in verband met de viering van De Week van Respect.

Directeur Helene de Vries deed aangifte, maar het politieonderzoek heeft nog niet geleid tot een aanhouding, laat een woordvoerder weten. "We bekijken camerabeelden en hebben een getuigenverklaring, maar hopen op meer informatie. Daarom vragen we met klem aan mensen die iets hebben gezien zich te melden. Desnoods anoniem."

Uit solidariteit hees ook Theater Cool in Heerhugowaard de regenboogvlag, maar die werd nog geen dag later vernield. Daarvan is uiteindelijk alleen een melding gemaakt. "Aangifte doen was niet mogelijk, omdat er onvoldoende aanwijzingen waren." Of er een verband bestaat tussen de twee vernielingen, weet de politie niet.
Pin It
Bekeken: 563x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/