Stadswerk072 en Love Not Waste hebben dinsdag op feestelijke wijze de Alkmaarse campagne 'Schone Buurt' afgesloten. Een van de doelen was om zoveel mogelijk buurtadoptanten door heel de gemeente aan te trekken, oftewel mensen of groepjes die hun buurt minimaal vier keer per jaar netjes maken. Bij de afsluiting werd een jaarvoorraad Tony’s Chocolonely verloot en die ging naar de Bert Terpstra en zijn Rommelploeg Oudorperhout.

Tijdens de campagne deelden Stadswerk en Love Not Waste via sociale media allerlei inspirerende verhalen van inwoners die met enige regelmaat een rondje door hun buurt maken om zwerfvuil op te ruimen. Tussendoor werd al eerder een jaarvoorraad chocolade verloot. Die prikkels hebben blijkbaar gewerkt, want gemeente Alkmaar is inmiddels 37 buurtadoptanten rijk, waaronder buurtbewoners maar ook wijkcentra, scholen en kinderopvangcentra. Het mooie van Rommelploeg Oudorperhout is dat ze niet alleen zwerfvuil opruimen, maar ook nog eens snoeiwerk in hun buurt verrichten.

De gemeente kan nog wel wat meer buurtadoptanten gebruiken. Wie alleen of met een groepje zeker vier keer per jaar zwerfvuil op wil ruimen in een gebied van minimaal 2 km², is welkom om zich te melden. Dat kan via alkmaarcitycleanup.nl/adopteer. Stadswerk072 verzorgt de benodigde materialen. (foto: Love. Not Waste)
Pin It
Bekeken: 1115x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/