Vrijdag is ingebroken bij een huis aan de Bloemaertlaan in Hoefplan. De inbreker ging er vandoor met drie geldkistjes met papieren en spullen die op zich weinig waard zijn, maar van onschatbare waarde zijn voor de bewoners. Dochter Natasja Beek doet via sociale media een getuigenoproep. "Ik hoop dat ze de spullen ergens dumpen en dat ze gevonden worden. Het is voor hun namelijk niks waard."

Natasja's ouders kwamen rond 21:30 uur thuis en schrokken zich wild. Ze belden direct 112. "Binnen 10 minuten stond de politie er. Die hebben gekeken of er iemand binnen was, maar ze waren gelukkig al weg", vertelt ze aan Alkmaar Centraal. "Daarna ben ik samen met m'n moeder in huis rondgelopen, omdat ze niet meer naar binnen durfde. Toen ze gezien had dat er echt niemand binnen was durfde ze weer naar binnen."

"Door de buurman zijn wij erachter gekomen dat de poort al om 20:00 uur open stond. Dus tussen 17:00 en 20:00 uur is het gebeurd", vervolgt Natasja. De tuinpoort lijkt te zijn ingetrapt, het houten frame is flink ontzet aan de kant van de deurklink. De tuindeur is vervolgens open gewrikt. Inmiddels heeft de recherche forensisch onderzoek gedaan. "De dader is naar binnen gekomen met een schroevendraaier en is rechtstreeks naar de slaapkamer gegaan. Heel gericht dus. Hij wist duidelijk wat hij deed. Een kunststof kozijn uit z'n voegen halen met een schroevendraaier, dat moet je geoefend hebben."

Je zou denken dat de inbreker(s) wist(en) van de kistjes, maar Natasja hoorde van de politie dat veel mensen die al wat op leeftijd zijn hun hun waardevolle spullen in de slaapkamer bewaren. Het zegt dus niet zoveel dat daar gericht gezocht is.

De getuigenoproep via sociale media heeft nog weinig opgeleverd. "We hebben twee tips gehad, maar of wij daar wat mee kunnen...", laat Natasja weten. "We kregen wel een bos bloemen van een buurvrouw verderop. Dat is wel superlief."

Wie meer denkt te weten kan Natasja via Facebook een persoonlijk berichtje sturen.
Pin It
Bekeken: 2916x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/