In een romantisch versierde raadszaal in Castricum werden dinsdag speeddates gehouden om toekomstige trouwambtenaren aan de haak te slaan. De gemeentes van de BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo) hebben nog een paar vacatures openstaan. "De dag van de liefde is natuurlijk dé dag om dit te organiseren", vertelt Esmée Swart van de organisatie aan mediapartner NH Nieuws.

En dat veel mensen het wel zien zitten om bruidsparen de mooiste dag van hun leven te bezorgen bleek wel uit het aantal aanmeldingen. "We hebben dertig aanmeldingen en dat zijn voornamelijk vrouwen. Er is een schreeuwend tekort aan mannen, het is kennelijk toch meer een vrouwending", aldus Swart. "Mannen zijn meer dan welkom."

En de BABSEN (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) in spé komen uit de hele provincie. Monique Tromp uit Heerhugowaard heeft zich onder andere aangemeld omdat ze in de jeugdzorg vaak met vechtscheidingen te maken heeft. "Ik wil nu weleens aan de voorkant zitten en de liefde vieren."

Monique Deen uit Wervershoof zag de oproep voorbijkomen op sociale media en twijfelde niet om zich aan te melden. "Toen ik vier was stond ik al op een stoel op een bruiloft een wensje te doen. Ik ben nog steeds wel degene die een woordje of een stukje doe als er iets te vieren valt. Dat vind ik erg leuk om te doen."

Trouwambtenaar wordt je volgens Swart, die zelf ook huwelijken voltrekt, niet zomaar. Er is een flinke lijst met eisen. "Je moet empathisch zijn, representatief, enthousiast, goed kunnen spreken in het openbaar, sociaal vaardig zijn en je moet een koppel kunnen laten shinen op hun speciale dag. Zij hebben de hoofdrol en niet de trouwambtenaar."
Pin It
Bekeken: 1118x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/