Na een geslaagde inzamelingsactie vorig jaar voor Oekraïne in HAL25, besloot de Heilooërnaar Tonny van de Ven (38) samen met zijn Alkmaarse motorclub Streetbulls Lowlands opnieuw een inzamelingsactie te organiseren, maar dan voor Turkije en Syrië. "Beelden van mensen die uit het puin worden getrokken, raken ons enorm. Een vader die de hand vasthoudt van zijn dode dochter die in het puin ligt. Als dat je niks doet dan gaat er iets niet goed met je. En dat zijn de momenten dat ik denk: als je iets kan doen, moet je het ook doen."

Een bijkomende reden om voor de slachtoffers van de aardbeving in actie te komen, kan toegeschreven worden aan het diverse karakter van de motorclub, een hechte vriendengroep. "Ik ben dan zelf een Hollandse jongen", vertelt Jeffrey Bosch, net als Tonny lid van de club, aan mediapartner NH Nieuws. "Maar bij ons in de brotherhood zitten ook jongens met een andere afkomst. Dat zijn 'brothers'. En de familie van hen, is dan toch ook weer familie van ons. Dan is dit een mooi gebaar om te maken." Sinds maandagmiddag kunnen mensen terecht bij HAL25 om spullen te doneren.

Voor deze inzamelingsactie wisten de mannen hoe ze te werk moesten gaan. Tonny van de Ven: "De blauwdruk van hoe het allemaal aan te pakken, hadden we al. Wie je allemaal moet bellen, welke media je kan benaderen enzovoorts. En zie nu al het resultaat."

Om de spullen in het getroffen gebied te krijgen is de hulp ingeschakeld van een moskee in Utrecht. Daar zijn ook vrijwilligers bezig met een grote inzamelingsactie. Tonny vertrouwt erop dat de aflevering van de spullen goed verloopt: "Zij hebben de juiste contacten en zorgen ook voor het transport naar Turkije en Syrië. Soms hoor je wel eens dat goederen de grens niet overkomen. Maar als ze de Turkse grens niet overkomen, gaan de spullen naar Oekraïne. Dus het komt hoe dan ook goed terecht."

De start van de inzamelingsactie is goed gegaan. Er werden al gelijk flink wat zakken met hulpgoederen gedoneerd. Mensen kunnen nog tot komende woensdag 17:00 uur terecht bij HAL25 om spullen te doneren. Meer info op hal25.nl.
Pin It
Bekeken: 1820x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/