Anastasia Vinnitchenko van AV Hera heeft verrassend zilver gewonnen bij de Nederlandse Indoorkampioenschappen voor junioren. De 18-jarige hoogspringster verbeterde zichzelf met liefst negen centimeter naar een hoogte van 1,69m. De pas 14-jarige Rosalie ten Bruggencate werd knap vierde op 1.500m voor meisjes onder 18 jaar met de tiende tijd ooit in haar eigen leeftijdscategorie. Hordeloper Jared Broers werd ook vierde, maar was beduidend minder tevreden.

Anastasia kampte meerdere jaren met pijnklachten aan haar schenen. Haar record van 1,60m stamt alweer uit september 2020. Ze liep zelfs een aantal maanden rond met corrigerend gips, maar dat mocht ook niet echt baten. Uiteindelijk kon ze dan toch gestaag de weg naar boven vinden, samen met haar moeder, tevens haar trainster. Zondag moest het dan eindelijk gaan gebeuren. Maar negen centimeter hoger, dat had ze niet verwacht. De hoogte van 1,72m was vooral mentaal wellicht nog even te hoog gegrepen, maar die gewenning komt vanzelf.

Rosalie won twee weken geleden met overmacht de 800m op het nationale atletiektoernooi onder 16 jaar. Afgelopen weekend koos ze voor de 1.500m bij de meiden onder 18 jaar. Zaterdag kon ze zich in de voorronden redelijk sparen voor de finale. Daarin leek een vierde of vijfde het hoogst haalbare. Het werd een vierde plaats in tijd van 4:41,34 min., ruim vijf seconden sneller dan haar record, ondanks dat ze niet helemaal vers meer was. Ze staat in haar eigen leeftijdscategorie nu tiende allertijden. Slechts één seconde sneller en ze zou zelfs vierde hebben gestaan.

Jared werd vierde op de 60m horden onder 20 jaar in een record van 8,25s, maar hij was toch niet blij. Na een tijd met blessures en vormgebrek was hij eindelijk redelijk goed in vorm, maar zijn finale kwam niet goed uit de verf. Hij kwam 0,03s tekort voor het brons.

Tim Posthuma de Boer was om iets kleins afgewezen voor het NK Meerkamp Junioren en zinde op revanche bij het NK voor losse onderdelen. Hij ging voor een dik record en eremetaal bij het verspringen O18. Het bleef bij een bescheiden record van 6,30m en een zesde stek. Evengoed netjes, maar daarbij kwam nog een valse start en diskwalificatie in de series 60m horden. Trainingsmaatje Kian Sanches werd netjes dertiende met een record van 8,99s.

Thijs ten Bruggencate (broer van Rosalie) was wel erg blij met zijn zesde plek op de 1.500m O20. In de series verbeterde hij zijn record met maar vijf seconden naar 4:15,46 min. en ondanks dat hij hiervoor diep moest gaan, liep hij de volgende dag evengoed nog 4:18,18 min. in de finale.

Manon Hoedjes haalde de finale bij het kogelstoten O18. Ze bleef met 12,94m wat onder haar niveau en werd uiteindelijk zesde, op kleine afstand van de nummer vier. (foto: Bjorn Paree)
Pin It
Bekeken: 1279x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/