De Grote Kerk van Alkmaar is dit weekend weer decor voor het Hielander Whisky Festival. Het tweedaagse evenement met 3.000 tickets is stijf uitverkocht. De eerste groep bezoekers kon vrijdagavond genieten van het gigantische assortiment whisky's. "We beginnen nog maar net, dus we laten ons verrassen."

Organisator Wullie Macmorland verzamelde weer vele whiskyleveranciers. "We hebben bijna 50 stands. Ik schat dat er bijna 6.000 verschillende whisky's hier staan. We hebben alles", vertelt hij Alkmaar Centraal. Verder zijn er Schotse en Ierse lekkernijen, traditionele kleding, reisinformatie en snuisterijen verkrijgbaar. Vanzelfsprekend zijn er optredens in traditionele kleding. En dan is er zoals iedere editie nog de speciale festival botteling. Deze wordt in kleine oplage aangeboden met gegraveerde glazen, karaf en een luxe verpakking. "Het is geen drankfestijn, het is een genietersfestijn."

"Ik ben gebracht en ik word ook weer opgehaald, want dan kunnen we er flink tegenaan", vertelt een van de bezoekers vrolijk. Voor iemand met een zachte 'g' is het festival veel meer dan een gezellig avondje whisky proeven. "Ik heb heel veel vrienden leren kennen door de whisky. En heel veel leuke dingen mogen doen door de whisky, heel veel leuke ontmoetingen gehad door de whisky. Het is het hele sociale aspect van de whisky wat de whisky écht leuk maakt."
Pin It
Bekeken: 4459x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/