In Sint Pancras is een nieuw lesprogramma bedacht om kinderen op interactieve wijze meer te leren over hun eigen woonplaats. De bedoeling is dat andere scholen in de regio de lesstof, met wat lokale aanpassingen, kunnen overnemen. De leerlingen van groep 5 van basisschool Het Baken zijn deze week gestart met het programma en ze mochten op speurtocht. "Een speurtocht is altijd leuker dan lessen doen."

Joelend vertrokken de leerlingen van Het Baken in groepjes van school om hun omgeving te ontdekken, aan de hand van de speurtocht. Mediapartner NH Nieuws ging met Marit, Jente, Daan, Tino en Tess mee op pad. De tocht duurt rond drie kwartier en ondertussen leerden ze van alles over het vroegere tuindersdorp. 'Wat is een kloet?', is een van acht vragen die ze moeten beantwoorden.

Met het programma 'Sint Pancras in 't Groen' worden de kinderen van Het Baken aan de hand van tuinder 'Teun van Toen en zijn teletijdschuit' in een aantal weken wijs gemaakt over de historie en de biodiversiteit van Sint Pancras. Zo komt het tuindersverleden aan bod, gaan ze op zoek naar dieren en insecten, maken ze een excursie naar Museum BroekerVeiling en planten ze nieuwe bomen en bloemen.

De zesdelige lesmodule is bedacht en gemaakt door Marije van der Stelt, Dorien Tamis, Astrid Vreugdenhil en imker Joost Veeken. Kees Rus, oud-tuinder en vrijwilliger van Museum Broekerveiling, verzorgt gastlessen. Het lesprogramma is een van de ideeën die voortkwamen uit de initiatievencampagne van de voormalige gemeente Langedijk.
Pin It
Bekeken: 1725x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/