"O denneboom, o denneboom wat zijn je takken wonderschoon..." En dan vooral die van de grote kerstboom in Stompetoren. De prachtig versierde boom op het Schermerplein is vrijdagmiddag uitgeroepen tot mooiste van gemeente Alkmaar. "Ik ben er heel blij mee", zegt Sylvester Liefting, voorzitter van de dorpsraad Stompetoren, voldaan tegen Alkmaar Centraal.

De titel 'Mooiste kerstboom van Alkmaar' van marketingbureau Alkmaar Prachtstad was niet zomaar even te pakken. Volgens Liefting heeft er veel werk gezeten in het optuigen van de boom op het Schermerplein. "Wij hebben afgelopen zaterdag samen met het dorp de boom aangekleed". Volgens hem zijn er in twee uur tijd wel zo'n 80 tot 100 mensen langsgekomen om decoraties in de boom te hangen.

Samen met kinderburgemeester Miya Scheltinga ging wethouder Ad Jongenelen naar Stompetoren om de prijs aan de voorzitter van de dorpsraad uit te reiken: het luiden van de kaasbel op de kaasmarkt ergens komend jaar. Deze eer zal worden verloot onder de deelnemers.

Dit jaar is aan de dorpsraden gevraagd of zij ook een kerstboom in hun dorp wilden. Acht daarvan gaven gehoor en werden uitgedaagd om hun boom zo mooi mogelijk te versieren. Ook vanuit Markenbinnen en Graft kwamen foto's van prachtig versierde kerstbomen. Inwoners van de gemeente mochten kiezen en de meeste stemmen varen voor Stompetoren.

"De versierwedstrijd heeft in Stompetoren gezorgd voor verbinding en plezier onder de inwoners. Daarnaast maakt de kerstboom het mooie dorpsplein extra sfeervol. Ik ben ontzettend blij dat dit initiatief zo goed is opgepakt”, aldus Ad Jongenelen, wethouder Groen in de Stad.

“Dat de kerstboom van Stompetoren is uitgeroepen tot mooiste boom van Alkmaar waarderen we echt. Er is veel voorbereidingswerk aan voorafgegaan. Met velen hebben we de boom versierd en ook met velen is er gestemd. Het nieuwe dorpsplein verbindt mensen en de kerstboom doet daar nog een schepje bovenop. Dit is het begin van een nieuwe traditie voor Stompetoren”, zei Sylvester Liefting.

Ook aan de stadsbewoners was gedacht. Via het bewonersinitiatief konden zij subsidie krijgen voor een boom in de wijk. Daarvoor zijn 12 aanvragen ontvangen via de gebiedsregisseurs. Daarmee is ook een groot aantal wijken in Alkmaar in kerstsfeer gebracht.
Pin It
Bekeken: 2654x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/