De politie heeft in Heerhugowaard een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 72-jarige Sjaak Groot uit Berkhout. Dat meldt de politie. Het gaat om een 28-jarige man uit Noord-Scharwoude. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de moord op Groot, die op 14 juni in zijn woning aan het Oosteinde werd neergeschoten. De verdachte werd aangehouden in de gevangenis in Heerhugowaard. Daar zat hij al een straf uit voor een ander misdrijf.

De politie heeft al aanwijzingen dat een reeks woningovervallen in het gebied tussen Alkmaar en Hoorn steeds door daders uit dezelfde groep jongeren wordt gepleegd. Zo zou de overval in Berkhout verband houden met een woningoverval in Avenhorn, De Goorn, Noord-Scharwoude en Heerhugowaard. Ballistisch onderzoek van kogels bracht de politie op dit spoor. Ook is deze groep waarschijnlijk verantwoordelijk voor een gewapende overval op een tankstation in Nieuwe Niedorp. Voor de verschillende overvallen is inmiddels in totaal 65.000 euro aan tipgeld uitgeloofd door justitie.

De betrokkenheid van de verdachte bij deze zaak wordt verder onderzocht. Mogelijk heeft hij ook iets te maken met de andere woningovervallen. De verdachte zit in volledige beperkingen. Alleen de rechercheurs en zijn advocaat krijgt hij te spreken. Aankomende vrijdag wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing zal nemen over verlenging van zijn voorarrest.

De twee eerder aangehouden verdachten, een 27-jarige man uit Alkmaar en een 37-jarige man uit Rotterdam, zitten beiden nog vast. Het onderzoek wordt voortgezet en nieuwe aanhoudingen worden wederom niet uitgesloten, aldus de politie.
Pin It
Bekeken: 6438x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/