De gewelddadige woningoverval in Noord-Scharwoude vorige week toont gelijkenissen met de overval in Heerhugowaard van begin juni. Het gebeurde op ongeveer hetzelfde tijdstip, in beide gevallen zijn bewoners gegijzeld en het signalement van de daders komt overeen. Dat blijkt uit gesprekken van mediapartner NH Nieuws met getuigen. De politie onderzoekt of er een verband is. Er is nog niemand aangehouden.

Donderdag drongen overvallers even na 4.00 uur een woning en een bewoonde garage aan de Oranjestraat in Noord-Scharwoude binnen. De bewoners werden in hun slaap overrompeld door zes gewapende mannen, vertellen buren. Als eerste wordt de 37-jarige bewoner van het bijgebouw vastgebonden. Hij moet onder bedreiging van een wapen de sleutel van het huis afgeven. Vervolgens werd de 51-jarige bewoner van de hoofdwoning overvallen. Hij wordt beschoten en weet zwaargewond zijn huis te ontvluchten.

Een getuige in de buurt zegt dat hij de zes daders ('jongens nog') heeft zien wegrennen. Ze reden volgens de politie weg in een kleine, witte auto. Bijna twee maanden eerder overkwam de familie Henke ook zoiets. Op 4 juni werden zij in de vroege morgen in hun woning aan de rand van in Heerhugowaard in hun slaap overvallen door een groep gemaskerde jongemannen, op zoek naar geld. Hier ging het om vijf daders.

Het gezin, bestaande uit een man, vrouw en zoon, wordt bedreigd, vastgebonden en mishandeld. "De daders waren jong", vertelde slachtoffer Francis Henke eerder. Ze sloegen op de vlucht in twee auto's, de Audi van het gezin en een kleiner voertuig. De gestolen Audi werd later teruggevonden in de Dorpsstraat in Winkel.

Voor de overval in Heerhugowaard gebruikten de daders mogelijk een drone om de omgeving te verkennen. Het is niet bekend of dit in Noord-Scharwoude ook is gesignaleerd. Hemelsbreed liggen de twee woningen amper drie kilometer bij elkaar vandaan.
Pin It
Bekeken: 1994x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/