Ieder jaar is het weer een groot feest; de Buitenspeeldag in Alkmaar. Ook dit jaar op 12 juni vindt er weer een Buitenspeeldag plaats. De voorbereidingen zijn al in volle gang en de organisatie is op zoek naar nog meer vrijwilligers die op nieuwe locaties Buitenspeelactiviteiten willen regelen. Vooral vrijwilligers in het buitengebied van Alkmaar zijn van harte welkom.

De Buitenspeeldag Alkmaar was vorig jaar een groot succes. Door de inzet van 400 vrijwilligers konden zo’n 4.500 kinderen genieten op 23 verschillende locaties. Heel veel verschillende buitenspeelactiviteiten werden georganiseerd, op sommige locaties werd groots uitgepakt en op andere juist klein. Dat jaar kwamen er nieuwe speellocaties bij zoals in de Willem Hedastraat, Tochtwaard, Burgpoelwaard en Koggewaard en Markenbinnen.

Net als vorig jaar heeft de Gemeente Alkmaar L!NK projecten gevraagd de coördinerende rol van de Buitenspeeldag Alkmaar op zich nemen. L!NK heeft er zin in en zorgt dat ook dit jaar de subsidiegelden weer besteed worden aan hekken, stagiaires en vergunningen. Ook regelt L!NK voor alle locaties de vrijwilligers.

Iedereen die het leuk lijkt om op een nieuwe locatie een Buitenspeeldag te organiseren en samen met wijkbewoners een onvergetelijke dag voor buurtkinderen wil organiseren, kan terecht op de website alkmaar.nl/buitenspeeldag. Inschrijven kan tot 8 april.
Pin It
Bekeken: 2341x
https://ee.itk.ac.id/data/