Alkmaar, 17 september 2014. De verkeerssituatie ter hoogte van de Lispeltuut school aan de Kruissloot en de P.C. Boutensstraat is afgelopen zomer flink onder handen genomen. Een oversteek is verplaatst en er is een schoolzone ingesteld. Inmiddels zijn de werkzaamheden voltooid. Om dit te vieren zal wethouder verkeer Jan Nagengast (CDA) op vrijdag 19 september om 14.00 uur symbolisch de weg openen.

Enige tijd geleden is er vanuit de wijk en de gemeenteraad aandacht gevraagd voor de gevaarlijke verkeerssituatie rondom het kruispunt in de Vroonermeer. Met name in de ochtenduren zouden zich gevaarlijke situaties doen rondom de Lispeltuut. De gemeente heeft hierop onderzoek gedaan en heeft verschillende maatregelen genomen om dit kruispunt veiliger te maken.

Wethouder Jan Nagengast: "Er zijn haaientanden aangebracht, de oversteek is verplaatst, de voetgangers op de brug hebben een eigen plek en zijn er nu duidelijke markeringen aangebracht dat het verkeer zich in een schoolzone bevindt. Ook heeft de school zelf maatregelen genomen door hun ingang te verplaatsen naar de zijkant. Dit alles moet helpen tot een veiligere weg."

De laatste maatregel is het plaatsen van gekleurde palen rondom de school. Dit wordt samen met de kinderen van de Lispeltuut gedaan.

Pin It
Bekeken: 1603x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/