Alkmaar, 27 februari 2014. Overstad bruist. De Kaasfabriek - het fablab in Alkmaar - is er helemaal klaar voor. Na enkele maanden proefdraaien en hard klussen is het zover: op zaterdag 8 maart opent wethouder Mirjam Hamberg de Kaasfabriek officieel. Kom langs en maak kennis met de Kaasfabriek, de enige fabriek waar je zelf aan de slag gaat met machines en (bijna) alles kan maken. Het is de plek om te leren, te experimenteren en andere makers te ontmoeten. In het fablab staan 3D printers, een grote lasersnijder, een stickersnijder, een vacuümvormer, een portaalfrees en meer. Kies een combinatie van machine en materiaal en maak jouw dromen waar. De Kaasfabriek haalt alles uit de kast om te inspireren en te verbazen. Er wordt geëxperimenteerd bij de opening met een reuze 3D printer die met schuim een object gaat printen. 

Die middag is er van alles te zien en vooral ook te doen. Maak een tekening op de iPad en zie je tekening tot leven komen in de 3D printer. Ontvang een sleutelhanger en laat er direct je naam in zetten met de lasersnijder. Koop een van onze producten en personaliseer het ter plekke. Of doe mee met de 'bristlebot-race', de race van tandenborstels omgevormd tot robotjes die 'lopen'. Ook worden er toverdrankjes gemaakt met jonge bezoekers. En natuurlijk is dit het moment om andere makers uit de regio te ontmoeten: jong, oud, onervaren, ervaren, hobbyist, kunstenaar, ondernemer, leraar, student en professional. Kortom genoeg te beleven voor jong en oud. Het wordt een feest van met hapjes, drankjes en muziek.

Programma zaterdag 8 maart:
13.30 uur: warming-up/ inloop
14.00 uur: welkomstwoord voorzitter Kaasfabriek en openingsact
14.15 - 17.00 uur Kaasfabriek in actie voor jong en oud
17.00 uur: einde

De Kaasfabriek is gelegen aan de Pettemerstraat 15 of het buitenterrein naast HAL 25.

 

Pin It
Bekeken: 1239x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/