Alkmaar, 27 februari 2014. Wethouder Regionale Samenwerking Elly Konijn (D66) heeft het Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming van VluchtelingenWerk geopend. Hier kunnen mensen die ooit asiel hebben aangevraagd terecht voor juridische ondersteuning.

Tineke Parson, directeur van VluchtelingenWerk Noordwestholland: 'Sommige vluchtelingen vallen tussen wal en schip omdat VluchtelingenWerk niet in alle gemeenten wordt ingezet. Met subsidie van de Postcode Loterij is het mogelijk om voor alle vluchtelingen in het gebied van Heiloo tot en met Texel, tussen Noordzee en IJsselmeer, de dienstverlening te bieden die nodig is.' In het nieuwe kantoor aan de Van der Kaaijstraat krijgen vluchtelingen hulp als bijvoorbeeld de verblijfsvergunning moet worden verlengd of wordt ingetrokken. Ook bij naturalisatie en gezinshereniging ondersteunt VluchtelingenWerk.

Wethouder Elly Konijn is trots met de keuze voor Alkmaar en is enthousiast over de regionale rol van het steunpunt: "Soms blijkt dat mensen die een verblijfsvergunning hebben, behoefte hebben aan ondersteuning die niet makkelijk te vinden is. Het is goed dat vluchtelingen uit de regio vanaf nu bij het nieuwe kantoor in Alkmaar terecht kunnen."

Meer informatie op de website van VluchtelingenWerk.

Pin It
Bekeken: 1387x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/