Jan Vallentgoed, de eigenaar van het reuzenrad in Egmond aan Zee, hoeft niet bang te zijn voor verdere procedures. Na een juridisch conflict werd al bekend dat het rad van de gemeente Bergen  de komende vijf jaar op de boulevard mag staan. De rechter heeft nu ook een eerder handhavingsverzoek ongegrond verklaard.

Je kon het reuzenrad de afgelopen jaren nauwelijks over het hoofd zien.  Op de Egmondse Boulevard, met uitzicht over de zee. Maar vorig jaar mocht werd het rad niet opgebouwd vanwege bezwaren van Egmonder Ramon Ory, die vond dat (de huurders van) zijn vakantiehuisjes er hinder van ondervonden. "Het gaat erom dat als je iets in een gemeente wil, je je moet houden aan de procedures die daarvoor gelden. En dat is in dit geval niet gebeurd. De gemeente heeft die procedures niet gevolgd."

Maar dat ziet de rechtbank dus anders. De rechter geeft Bergen gelijk. Voor dit jaar heeft de gemeente ook een omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van het reuzenrad. "Het hele dorp staat achter ons en daar krijgen we ook heel veel steun van", reageerde eigenaar Jan Vallentgoed eerder in gesprek met Streekstad Centraal.


De rechter geeft de reuzenradeigenaar en gemeente Bergen weliswaar gelijk, maar de bezwaarmaker kan nog verschillende stappen nemen. Zo is het mogelijk om naar de Raad van State te gaan. Het hoogste gerechtshof doet uitspraken over geschillen tussen een inwoner en de overheid.


Pin It
Bekeken: 595x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/