Met een voorspelbaar maar gemeend "Hartelijk welkom bij de allereerste editie van de nieuwe tentoonstellingsreeks 'Hallelujah! Actuele altaarstukken", heet Vest-directeur Naud van Geffen vrijdagmiddag het publiek welkom. Het stralende middelpunt van de opening zijn kunstenaars Persijn Broersen en Margit Lukács. "Neem natuur niet alsof het een gegeven is."

Want natuur speelt een heel belangrijke rol bij dit eerste kunstproject in de reeks. Het kunstenaarsduo creëert werk dat bestaat uit videofilms, projecties, digitale animaties en ruimtelijke installaties. Aan het stuk dat nu in de Grote Kerk te zien is werd vier jaar gewerkt. "We hebben niet zozeer een direkte bedoeling, maar wilden en nieuwe beeld maken van de jungle zoals die eigenlijk is opgesloten in de botanische tuinen van Europa", legt Lukács uit aan Streekstad Centraal.

Black Harmony vertolkte live het nummer 'I wan'na be like you'. (foto: Streekstad Centraal)


Het duo maakte daarvoor tienduizenden foto's in die botanische tuinen en liet vooral Broersen zich inspireren door de Disney-klassieker Junglebook: "De eerste keer dat ik die film zag was ergens rond 1980 en ik vond het zo'n mooi liedje dat het eigenlijk wel vaststond dat we daar iets mee gingen doen." Het lied waar hij op doelt is 'I wanna be like you', dat ook de naamgever van het project is, zij het met een naamwijziging: Na Mi.

Het nummer wordt binnen het project vertolkt door Black Harmony en ondersteund door computer-geanimeerde beelden gemaakt uit de tienduizenden foto's. En hoewel er geen direkte bedoeling is, is er wel een duidelijke boodschap, besluit Broersen: "Nou ja, de kernboodschap in dit stuk en heel veel andere kunst is: 'Kijk goed.' Gewoon kijk goed. Dat is wat je moet doen. Kijk goed en denk na."
Pin It
Bekeken: 488x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/