Als je gaat verhuizen en je bent gehecht aan iets, dan neem je dat mee naar je nieuwe stek. Zo dachten ze bij Nh1816 Verzekeringen in Oudkarspel ook over de grote boom die bij het kantoor staat. En dus werd een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd om de tonnen zware plataan zorgvuldig te verplaatsen naar de nieuwe locatie een stukje verderop. "Die hebben we gekregen van onze financieel adviseurs voor ons 175-jarig bestaan."

"De boom kon sowieso niet blijven. Voor de toekomst is er een ander doel beoogd voor deze grond", vertelt senior manager Janwillem Swart. "Wij vinden het heel mooi om deze boom, die symbolische waarde heeft voor ons, ook mee te nemen naar de nieuwbouw, waar we verder willen doorgroeien."

Het 175-jarig bestaan was in 1991 en de boom was toen al groot, dus de verhuizing is niet zomaar even met een schep en aanhanger gedaan. Woensdagochtend verscheen daarom een telekraan in de Dorpsstraat. De boom was alvast voorbereid op de reis door boomspecialist Dirk Went. "De plataan is in principe een makkelijk te verplaatsen boom. Linden ook. Eiken zijn wat moeilijker, en Beuken. Het slagingspercentage is wel 98 procent." (tekst gaat verder onder de foto)

De plataan was al groot bij de plant, is te zien op deze foto uit 1991 (foto: Nh1816)


Voor Went is het een mooie klus, want een echte boomverhuizing had hij nog nooit gedaan. "Ik heb wat dat betreft wel voor wegen, dat er plek gemaakt moet worden. Of voor een rotonde, of een gebouw dat er een boom aan de kant moet, dat wel. Maar echt meeverhuizen naar een nieuw kantoor, dat is voor mij ook de eerste keer."

Nadat het gevaarte met kluit en al op een trailer was gezet, moest het 'convoy exceptionnel' voorzichtig manoeuvreren en achteruit het nieuwe terrein van Nh1816 op. Geen probleem voor de ervaren chauffeur. Bij de ingang van binnenterrein werd de Plataan netjes op zijn plek gezet en ingegraven.

De boom wordt onderdeel van een mooie tuin, al is daar nu nog niets van te zien. De bouw van het nieuwe kantoorpand is bijna klaar, maar eromheen is het allemaal nog een modderige bende van aarde en zand. De verhuizing van het bedrijf vindt naar verwachting plaats in juni.


Nh1816 gaat goed en breidt daarom uit. Maar verhuizen naar een centrale locatie in Alkmaar of Haarlem? Nee, dat willen ze niet.

Rémon Chattellon, financieel directeur en projectleider van de nieuwbouw: “Sinds 1816 zijn wij geworteld in Oudkarspel. Voor ons is de Dorpsstraat in Oudkarspel juist dé A1-locatie. Het past bij wie zijn en waar we voor staan. Onze verzekeringen bieden wij uitsluitend aan via lokale verzekeringsadviseurs, gevestigd door heel Nederland.

Ook zij zijn lokaal sterk geworteld. De plataan die wij van deze adviseurs kregen staat voor ons symbool voor de relatie met de adviseur en voor onze lokale wortels. En die blijven in Oudkarspel. Vol vertrouwen groeien wij vanuit ons geboortegrond verder. De grond is goed hier!”

Het kantoor van Nh1816 zal plaats maken voor woningbouw. Alleen de historische boerderij blijft met de omliggende tuin behouden. Wie of wat er in het rijksmonument zal komen is nog niet bekend.


Pin It
Bekeken: 789x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/