Het was een project van de lange adem, maar het einde is nu toch in zicht: woonwijk Westerdel in Broek op Langedijk en Zuid-Scharwoude is bijna klaar. Tien jaar na de eerste paal, inmiddels honderden gebouwde huizen verder, is ook meer bekend over het slotstuk: Meerlant fase 3 gaat 22 koophuizen tellen.

Bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Ja, we hebben het al vaker geschreven. In de gemeente Dijk en Waard wordt veel gebouwd. Als het aan het college ligt komen er zo'n tienduizend huizen bij voor 2030. Op dit moment zijn er bouwplannen voor kleinere projecten, bijvoorbeeld aan de Berckheidelaan in Heerhugowaard, maar ook grootschalige nieuwbouwwijken. Zoals Heerhugowaard-Zuid en De Draai. Maar ook aan de rand van Zuid-Scharwoude gaan heipalen de grond in. En dat is daar ook al een flink aantal jaar de werkelijkheid. De huizen in 'Centrale Buurt' en 'De Straatjes' worden al bewoond en ook bij verschillende huizen op de eilanden brandt licht. In totaal komen 690 huizen in Westerdel. De derde en laatste fase van project Meerlant zal zestien vrijstaande woningen en zes rijwoningen tellen. (Tekst gaat verder onder de foto)

Naast de wooneilanden van Meerlant werd eerder ook het project Waterlant op eilandjes gebouwd.


Wanneer de bouw van de 22 huizen start is nog niet helemaal duidelijk. Op dit moment wordt nog gebouwd aan fase twee, die naar verwachting dit voorjaar wordt opgeleverd. Vervolgens zal de verkoop van Meerlant 3 beginnen.
Pin It
Bekeken: 634x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/