Lachgascilinders leiden tot een miljoenenschade bij HVC. Dat meldt een woordvoerder van het afvalverwerkings- en energiebedrijf. Door de cilinders kunnen ovens beschadigd raken en moeten de machines soms stilgezet worden. "Dagelijks zien we ontploffingen van cilinders. Restafval en lachgascilinders gaan gewoon niet samen."

We schreven eerder al over de drugs. Want: lachgascilinders en de Alkmaarse afvalenergiecentrale zijn geen vrienden. "De cilinders kunnen ontploffingen veroorzaken in vuilniswagens, afvalcontainers en verbrandingsovens", vertelde een woordvoerder van HVC eerder. In juli nam de afvalverwerker extra maatregelen voor de veiligheid van werknemers. Zo moeten medewerkers sinds de zomer met een boog om het kijkglas van de oven lopen en zijn gasten niet meer welkom.

Hoewel uit onderzoek blijkt dat het gebruik van lachgas afneemt, ontploffen nog dagelijks lachgascilinders in de Alkmaarse ovens. HVC roept mensen op om lachgascilinders niet in het restafval te gooien, maar in te leveren bij een afvalbrengstation.
Pin It
Bekeken: 1644x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/