De provincie Noord-Holland maakt zich zorgen over het huishoudboekje van Uitgeest. De gemeente verwacht voor dit jaar een tekort van zes ton, maar dat is niet alles. Zonder ingrijpen loopt de schuld de komende jaren in de miljoenen. Noord-Holland heeft de BUCH-gemeente onder verscherpt toezicht gesteld.

Het is al langere tijd onrustig in het bestuurlijke huwelijk van Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Zo zetten Uitgeest en Heiloo openlijk vraagtekens bij de verdere BUCH-samenwerking. Maar dat is niet het enige. Burgemeester Sebastiaan Nieuwland van Uitgeest liet vorige week weten per 1 januari te stoppen als voorzitter van diezelfde BUCH. "Er is een intensief traject gestart rond de toekomst van Uitgeest, waarbij ik mijn gemeenteraad optimaal wil ondersteunen."

En die toekomst is zeker niet per se zeker. De olifant in de kamer: fuseren. Want dat is voor een kleine gemeente als Uitgeest (ongeveer 13.000 inwoners, red.) niet vanzelfsprekend. Graft-De Rijp is inmiddels alweer acht jaar onderdeel van Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard zijn samen fusiegemeente Dijk en Waard en wie door de Beemster rijdt ziet nu komborden van de gemeente Purmerend. Nee fusies, zijn zeker geen uitzondering.

Kortom: de toekomst van gemeente Uitgeest en samenwerkingsverband BUCH wordt er niet bepaald zekerder van. De komende tijd zullen Heiloo en Uitgeest de toekomst van samenwerkingsverband BUCH onderzoeken. En Uitgeest zal dus onder verscherpt toezicht staan, om het kasboekje zoveel mogelijk te structuren en financiële tegenvallers te voorkomen.
Pin It
Bekeken: 610x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/