In De Noord waren ze er maar wat blij mee: de eigen komborden met daarop 'De Noord'. Het oude bord met alleen een wijkaanduiding kon weg, De Noord heeft nu een echt blauw bord en dat zou zo moeten blijven, vinden veel dorpelingen. Maar in het gemeentehuis van Dijk en Waard rijzen vragen over de borden: "Moet daar geen officiële aanvraag voor worden ingediend bij het Rijk?"

De vragen komen van Jan van der Starre, raadslid voor 50PLUS. Hij spreekt van een 'verduidelijkingsvraag', want hoe het nu geregeld is, dat is Van der Starre niet helemaal helder. "De Noord is nooit een eigen gemeente geweest", haalt het raadslid aan. De Noord was altijd alleen maar een wijk van de gemeente Heerhugowaard, stelt hij. "Net als de Edelstenenwijk of Butterhuizen. De naam de Noord is ontstaan omdat de Middenweg van Zuid naar Noord liep en mensen dit gemakshalve de Noord noemden."

Van der Starre wil daarom weten of de beslissing om De Noord een eigen kombord te gunnen bestuurlijk wel deugt. "Als de Noord als dorp wordt gezien is dat dan geen raadsbesluit?" De vraag is dus of de feestelijk onthaalde borden in De Noord daar wel hadden mogen komen. De 'verduidelijkingsvraag' heeft wel een politiek laagje: voor de komst van de komborden zette de partij Senioren Dijk en Waard zich in, en dat is juist de partij die Van der Starre in 2022 verliet, waarna hij zich afgelopen zomer aansloot bij 50PLUS.

Er wordt binnen dertig dagen een antwoord van het college verwacht.
Pin It
Bekeken: 779x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/