Gemeente Bergen heeft het provinciale regenrecord overgenomen van Texel. Sinds 1 september viel er in de duinstreek 560 millimeter water uit de lucht. Dat is 20 millimeter meer dan het oude record op Texel. Omliggende gemeenten waren nauwelijks beter af; het is overal veel natter dan normaal en regio Alkmaar vangt traditioneel meer regen dan de rest van Nederland.

"Vanaf 11 oktober is het niet meer opgehouden met regenen. Dit is astronomisch voor ons land en onze provincie Noord-Holland", vertelt NH-weerman Jan Visser. Het waterschap moest alle gemalen volop laten draaien, negen noodpompen inzetten en ook molenaars droegen hun steentje bij. Het waterpeil is nu weer op peil, maar het grondwater staat overal nog erg hoog. Akkers en velden zijn drassig, en dat is vooral voor aardappeltelers en voor bollenboeren een groot probleem. Voor hen dreigt een enorme strop.


Er is deze herfst zoveel neerslag gevallen dat er volgens Visser in Bergen een provinciaal record is verbroken. "Het zit nu op 560 millimeter. Normaal gesproken is dit in de provincie 284 millimeter." Er is de laatste drie maanden dus meer dan twee keer zoveel regen gevallen dan normaal.

Het is nog niet helemaal gedaan met de regen. Ook voor de komende paar weken wordt bijna dagelijks neerslag voorspeld, van zaterdag tot en maandag wellicht in de vorm van (natte) sneeuw.
Pin It
Bekeken: 1123x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/