Zeg je Bergen, dan zeg je natuurlijk ook kunst. Schilderkunst, architectuur, muziek, noem maar op. Het dorp heeft een grote invloed gehad op de hedendaagse kunst- en cultuur. Onder het motto van de Kunst10Daagse hebben bijna driehonderd kunstenaars de komende dagen de deuren open om hun pronkstukken in de schijnwerpers te zetten.

"Ik denk dat dit voor Bergen echt een fantastisch evenement is", vertelt burgemeester Lars Voskuil. "Het dorp verandert eigenlijk in een grote galerie." De komende dagen zijn op zo'n 160 locaties verschillende kunstwerken te zien. En dat kan van alles zijn. Van beeldende kunst tot literatuur. Maar voor wie denkt dat de Kunst10Daagse alleen draait om kunst tentoonstellen, heeft het mis. Er zijn ook workshops en lezingen.

Schrijver en geboren Bergenaar Adriaan van Dis vertelt woensdag 25 oktober in de Ruïnekerk over zijn nieuwe roman 'Naar zachtheid en een warm omhelzen'. Een negenjarige jongen wordt tijdens een inzinking van zijn door oorlogsherinneringen gekwelde vader opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar in dat huis wacht hem een andere oorlog: de vrouw die door grootvader was aangenomen als ‘meid voor dag en nacht’ verzet zich steeds meer tegen haar dienende rol. Zij vervult de rol van grootmoeder en groeit uit tot vredestichter in de gehavende familie.

En zo zijn er dus verschillende kunstwerken. "Het is een verrijking", vertelt iemand voor de camera van Streekstad Centraal. "De dagen erna heb je het nog bij je."
Pin It
Bekeken: 970x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/