Taart, limonade en veel groen. Dat was woensdag het recept voor de start van de Groenspoor Plant-estafette in Heiloo. Leerlingen van basisschool De Duif staken samen met wethouder Antoine Tromp de handen uit de mouwen. Het doel: 400 plantjes in de grond krijgen.

Het is woensdagochtend als Tromp samen met de leerlingen op de Standerdlaan in Heiloo staat. Onder toeziend oog van de kinderen zet Tromp de schop in de grond. "Met deze actie planten we samen voor biodiversiteit", vertelt initiatiefneemster Dorien Kotterman van De Groene Reiger. In een maand tijd planten veertien gemeenten groene linten samen met bewoners, scholen, ondernemers, zorginstellingen en verenigingen. Al voor de vierde keer wordt de estafette gehouden. "We vinden het vreselijk belangrijk dat er meer groen komt in de wijken. Groen zorgt niet alleen voor de biodiversiteit, maar ook verkoeling."

Want zeker met de hittegolven van de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat beplanting behoorlijk verkoelend kan werken. Uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam blijkt zelfs dat tien procent meer groen leidt tot een temperatuurverlaging van een halve graad. "Maar ik wil niet alleen groene linten in gemeenten, ik wil ook sociale linten. Daarom vind ik het zo belangrijk dat we samen de buurt een beetje fleuriger maken."
Pin It
Bekeken: 449x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/