Wat er precies gebeurd is, dat weten alleen de paarden. Maar het resultaat was donderdagavond voor iedereen duidelijk: een paard was in de sloot beland en kwam daar met geen mogelijkheid meer uit. De zachte bodem van de Eilandspolder maakte het moeilijk om grip te krijgen, het dier had dringend hulp nodig - en die kwam in de vorm van de brandweer.

Streekstad Centraal sprak over het voorval, brandweerman én boer. "Een paard, dat is voor ons toch ook wel iets speciaals", legt hij uit. "Je wil zo'n dier netjes en voorzichtig aan de kant helpen. Hoe 'ie in het water kwam, geen idee." Paarden weten natuurlijk best dat ze uit de buurt van de sloot moeten blijven, dus er moet iets zijn voorgevallen. Een paard kan bijvoorbeeld uit schrik een rare sprong maken. "Als het dan net op een plekje waar het zacht is terecht komt, zakt het paard zo de sloot in", weet Baltus.

De zachte bodem van de Eilandspolder was ook voor Baltus en zijn team een uitdaging. Zelf woont en werkt hij in de Schermer: "Bij ons in de Schermer zijn de bodems hard. Dat is daar wel anders." En dus was het nog een hele klus om het paard weer op de kant te krijgen, maar eendracht maakt macht. "Het is goed gegaan", besluit Baltus. (foto: Ad Baltus)
Pin It
Bekeken: 707x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/