Zingen is leuk. Maar samen zingen is leuker. Er zijn dan ook heel wat koren in Alkmaar en die koren lieten zaterdag op de Paardenmarkt zien, en vooral horen, wat ze in huis hadden. Uiteraard was er ook aandacht voor 450 Jaar Alkmaars Ontzet. Alkmaar Centraal was ter plaatse voor een filmverslag; ook is er een fotoreeks op de Facebookpagina van Alkmaar Centraal.

Bas, alt, sopraan, bariton: de oplettende toeschouwer kon alle klassieke zangstemmen onderscheiden. Maar het korenfeest op de Alkmaarse Paardenmarkt was eerst en vooral laagdrempelig. Herkenbare melodieën, teksten die uitnodigden tot meezingen - al durfde het publiek dat natuurlijk niet aan bij zoveel 'gouden keeltjes'.

Melanie Brakels van Thank You 4 The Pop Music toont zich zichtbaar en hoorbaar tevreden. "Er zijn zeven koren aanwezig", vertelt ze. "En twee dansoptredens." Vanwege '450 jaar Alkmaar Ontzet' was er een speciaal lied ingestudeerd waarin de thema's van dit themajaar terugkeerden. Het publiek genoot van de combinatie van mooie muziek en zonnig weer. En natuurlijk ook van de vele vertrouwde gezichten: "Veel bekenden." Want samen zingen is het leukst.
Pin It
Bekeken: 2092x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/