In het vliegtuig stappen om een rondreis door Indonesië te maken of bijvoorbeeld per trein naar de Italiaanse hoofdstad. Wie de wereld wil ontdekken moet daar doorgaans heel wat voor over hebben. Denk bijvoorbeeld aan de minder comfortabele slaapplekken, de taalbarrières en de vele af te leggen kilometers. Maar afgelopen weekend niet. Want wie zaterdag en zondag cultuur wilde opsnuiven kon ook terecht in Museum BroekerVeiling. Tijdens het Proef! Festival! werden vijf thema's gepresenteerd: Turkije, Italië, Nederland, Zuid-Afrika en Indonesië.

"En daaraan hebben we live cooking en live entertainment gekoppeld", zegt Debby Bos van de organisatie. Van Balinese dans tot gondelvaart en van een Turkse buikdanseres tot verschillende djembé workshops. Alle zintuigen werden tijdens het culturele festival geprikkeld. "Het is eigenlijk een soort samensmelting van culturen."

Tegelijkertijd was het proeffestival ook een mogelijkheid voor het museum in Broek op Langedijk een mogelijkheid om nieuw publiek het terrein op te krijgen. "We trekken vaak een wat ouder publiek en mensen die hier op vakantie zijn", legt Van Assendelft uit. "Met dit festival willen we ook een jonger publiek en mensen uit de regio aantrekken." Hoewel Proef! Festival! volgens de organisatie een succes was, kwamen er wel minder bezoekers dan gedacht. Zo'n duizend. "We hebben echt fantastisch weer, maar misschien wel iets te mooi. Ik denk dat heel veel mensen dit eerste warme weekend hebben aangegrepen om naar het strand te gaan."
Pin It
Bekeken: 1829x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/