Gemeente Heiloo stevent af op een structureel begrotingstekort. Wethouder Rob Opdam gaf dit dinsdag aan tijdens de raadsvergadering over de aankomende kadernota. In 2026 zal de Rijksoverheid de bijdragen aan gemeenten uit het Gemeentefonds verlagen, en Heiloo zal er voor 2 miljoen euro op achteruit gaan. Het college maakt zich dan ook ernstig zorgen over het meerjarenperspectief.

Van 2022 tot 2025 voert het Rijk verhogingen toe aan het accres - de bijdragen aan gemeenten - maar daarna wordt de kraan weer een stuk dichtgedraaid. Gemeenten gaan er met totaal 2,4 miljard euro op vooruit, maar in 2026 gaat er weer 1,4 miljard vanaf. Van het verschil blijft 840 miljoen euro over voor het Gemeentefonds. Kosten stijgen in de tussentijd echter flink.

Bovendien genieten gemeenten van een bevroren opschalingskorting. Wordt het bedrag van 675 miljoen euro voor 2025 in 2026 weer ontdooit, dan daalt het peil van het Gemeentefonds met ruim 2 miljard euro.

In 2027 wordt het accres alleen nog bijgesteld aan de hand van veranderingen in de loon- en prijsontwikkeling. Er zal geen rekening meer worden gehouden met de groei van het inwonertal. Eventuele verbonden kosten komen dan voor rekening van gemeenten zelf.
Pin It
Bekeken: 554x
https://www.fspublishers.org/slot-gacor-gampang-menang/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/