Leerlingen van De Spinaker in Alkmaar hebben al hun creativiteit uit de kast gehaald. Het resultaat: een zeeaquarium vol cola vissen, flessendoppen koraal en botterhammenzakjes kwallen. Met de boodschap: denk eraan, als we zo doorgaan is dit onze zee over 30 jaar.

"Als conciërge ga ik elke drie weken met leerlingen op pad om met zo'n grijpertje aan de slag te gaan om zwerfafval te verzamelen. Als je dan al ziet wat daar ligt, daar schrik je van. Dus toen kwam het idee om plastic vissen en plastic zeedieren te maken. Niet omdat dat zo leuk is, maar wel om daar een boodschap mee af te geven."

Een kunstwerk met een missie kun je het wel noemen. En daar sluit ook burgemeester Anja Schouten zich bij aan. "Ik denk dat het voor alle kinderen en voor alle grote mensen ongelofelijk belangrijk is om je te realiseren wat je zelf kunt bijdragen aan een goed milieu. Niet alleen voor nu, maar ook zeker voor wanneer deze kinderen volwassen zijn of misschien zelf wel opa of oma worden."
Pin It
Bekeken: 2214x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/