De Laat-West in Alkmaar is nu grotendeels klaar. Terwijl de oostzijde en de Ridderstraat wel nog helemaal open liggen, ziet de rest van de winkelstraat er nu netjes uit. Mensen zijn tevreden over de inrichting, maar het straatoppervlak, daar klonk al snel wat gemor over. En er zijn zorgen over de leegstand van winkelpanden en of de nieuwe uitstraling wel verschil gaat maken.

"Het is hobbel de bobbel", verzucht een oudere dame met een rollator. Ook ziet ze dat de helling voor de afwatering hier en daar aanzienlijk is. "Het is net aangelegd maar het ligt erg scheef. Dat zal wel ergens fout gegaan zijn." Een vrouw in een scootmobiel vindt de nieuwe inrichting mooi en last van gehobbel heeft ze niet, maar een dame in een rolstoel zit wel wat minder comfortabel: "Het hobbelt een beetje, het is een beetje ongelijk."

Volgens een woordvoerder van Stadswerk072 is er geen fout gemaakt met de bestrating. De middenstrook is bewust lager dan de zijkanten gemaakt voor een goede afwatering. "De helling valt overal binnen de normen die daarvoor gelden."

"Het valt me alles mee", vertelt oud-visboer Jacob Hoogland tegen mediapartner NH Nieuws, terwijl hij om zich heen kijkt. Maar hij betwijfelt of de nieuwe inrichting helpt met het terugdringen van de leegstand in de Laat-West. "Ik zie panden leeg staan en die kosten allemaal een vermogen. Ik denk dat dat een hele klus wordt."

Sam Amin, eigenaar van Lunchroom De Huiskamer, heeft er ook een hard hoofd in vanwege de huurprijzen. "Ik ben benieuwd. Ik kan het me niet voorstellen. Volgens mij moet de huur een beetje laag zijn, dan kan je alles verhuren. Ondernemers hebben veel kosten." Maar aangezien meerdere winkelruimten al voor langere tijd leeg staan, lijkt het erop dat de eigenaren liever dat hebben, dan lagere huurinkomsten.


De Laat-West in Alkmaar is nu officieel een voetgangerszone, elke dag van 11:00 tot 17:00 uur. Fietsers moeten in deze periode afstappen of omfietsen. Snor- en bromfietsers mogen helemaal niet meer door de winkelstraat rijden. De nieuwe maatregelen staat aangeven op verkeersborden.

Boa's van de gemeente handhaven actief, maar zullen niet meteen bekeuringen uitdelen. De gemeente hoopt dat dit volstaat en er na deze gewenningsperiode niemand de fout in gaat. Hoe lang die periode duurt, geeft de gemeente echter niet aan.


Pin It
Bekeken: 3068x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/