Professioneel bestraten is een echt vak. Vijf Noord-Hollandse stratenmakers koppels traden daarom in Heerhugowaard aan om elkaars vakmanschap langs de lat te leggen op het Noord-Hollands kampioenschap stratenmaken.

Martin Vijn is docent op het Regio College en zit in de jury. "We kijken niet naar snelheid, maar puur naar netheid. Hoe ziet het werk eruit, ligt het er netjes omheen, is het netjes opgeruimd en hebben de jongens alles netjes aangeveegd." De opdracht voor de jongens is simpel, maar de uitwerking kan nog weleens lastig zijn. Ze krijgen een tekening en die moeten ze zo goed en precies mogelijk aanmeten en namaken. Netjes werken is daarbij het aller belangrijkste. "We letten erop dat de steen haaks is op het andere werk, dus het gaat er natuurlijk om dat de knipnaad niet verloopt", zegt een jurylid.

Door de grote schaarste aan vakmensen krijgen de jongens tegenwoordig meer betaald. "Ideaal", zegt Vijn. "Een dag school brengt ze toch weer op een hoger niveau en ze voelen er niks van in hun portemonnee."
Pin It
Bekeken: 3121x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/