Veiligheidsregio Noord-Holland Noord draagt de regie van de crisisnoodopvang binnenkort over aan de provincie. Daarbij is de kans groot dat de opvanglocatie in Petten opnieuw langer open blijft, meldt Noordkop Centraal. De einddatum was eerst 31 december, maar die verschoof al naar 1 juli.

De provincies staan met de gemeenten voor een grote uitdaging. Nog voor 1 april moeten de crisisnoodopvang met totaal 2.000 extra plekken worden uitgebreid. Blijven bestaande locaties langer open, dan zijn er zo'n 1.000 extra nodig.

Vandaag opende VRNHN een nieuwe locatie in Avenhorn. Asielzoekers die hier opvang krijgen verbleven eerder al in Sporthal Het Vennewater in Heiloo, in het Alkmaarse wielerstadion en in tentenpaviljoens op het voormalige BSV Bergen en de parkeerplaats bij het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Wanneer de spreidingswet wordt ingevoerd, moet alle gemeenten naar rato opvangplaatsen bieden. Hoe meer inwoners, hoe meer opvang dus.
Pin It
Bekeken: 2629x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/