Stemmen vanuit de auto, het kan weer in gemeente Dijk en Waard. Zowel bij de Karwei aan de Middelmoot in Broek op Langedijk en bij de My HealthClub aan de Oosttangent in Heerhugowaard zijn 'drive through' stembureaus opgezet voor de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen. "Speciaal voor mensen die voor of na hun werk komen, of minder mobiel zijn en in hun auto kunnen blijven zitten."

De doorrij stemlocaties zijn een overblijfsel uit het corona-tijdperk, toen het hoofddoel was om iedereen tegen infectie te beschermen door ze zoveel mogelijk uit elkaars buurt te houden. Norbert de Langen, voorzitter van het stembureau in Broek op Langedijk, legt aan mediapartner NH Nieuws uit dat er wel wat regels aan het 'mobiel stemmen' verbonden zijn. "Je auto wordt je stemhokje, dus daar mag je ook maar in je eentje in zitten. Dus als mensen met hun tweeën komen, we hebben hier ook een los stemhokje, waar een van de twee dan naartoe moet gaan."

Diverse stemmers die NH Nieuws spreekt vinden 'mobiel stemmen' ideaal. Op weg naar werk, of op weg naar school. "Het is ideaal. Zo kan ik de kinderen wegbrengen en voordat ik ze naar school breng eventjes stemmen", zegt een moeder. Of het wat weg heeft van de McDonald's, wordt een van de kinderen gevraagd. "Ja eigenlijk wel, de McDrive dan." Maar dan zonder patatjes. "Maar voor school ga je toch niet naar de McDonalds'!?"

Stemmen kan tot 21:00 uur.
Pin It
Bekeken: 1395x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/