In de Schoorlse duinen worden voorbereidingen getroffen voor de kap ongeveer 13.000 bomen. De Duinstichting is fel tegen gaat in verzet. Niet alleen op formele wijze, maar ook met een protestpicknick in het gemarkeerde duingebied. "Dit is een belachelijk plan", vindt een van de deelnemers aan het ludieke protest.

"Als het zo is dat de kap door zou gaan, want de gemeente heeft de vergunning verleend, dan zullen wij bezwaar aantekenen", vertelt Kees de Bakker van de Duinstichting. "Als dat bezwaar niet wordt gehoord of geaccepteerd, dan gaan we een juridische procedure beginnen. Dus via de rechtbank de zaak aankaarten en bestrijden, en zeggen dat de kap niet door mag gaan."

Het plan van de provincie en PWN is om het stuk van 16 hectare terug te laten gaan in de tijd. Net zoals het deel waar het Dr. van Steijnbos stond. Eeuwen geleden waren die delen van het duingebied veel meer open, met andere aan flora en fauna. Wat er stond werd gekapt en er werd een naaldbos geplant voor de houtindustrie. De Duinstichting liet in oktober al weten tegen het plan te zijn, en dat het tegen afspraken met de provincie zou gaan.

Ook veel omwonenden vinden het maar niks. Onder hen Martin van Bourgonje van sterrenrestaurant Merlet. "Ik spreek veel gasten die hier gaan fietsen, die gaan recreëren. En dan hoor ik regelmatig hoe uniek mensen het vinden, met name als je vanaf Bergen aan Zee richting Schoorl gaat." Toevallig had hij een dag eerder een filmpje van PWN gezien, waarin werd gezegd dat het voor kap aangemerkte deel het meest gefotografeerd wordt van heel het duingebied.

"Zoals ik het begrijp is het een cijfertjeskwestie, waardoor deze bomen nu weg zouden moeten", zegt een van de actievoerders. "Nou, daar wil ik eigenlijk wel voor gaan liggen. Staan. Zitten en picknicken."
Pin It
Bekeken: 998x
https://www.fspublishers.org/slot-gacor-gampang-menang/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/