Buschauffeurs van Connexxion staakten vrijdagochtend opnieuw voor een betere cao. Ze wandelden vanaf de remise aan de Helderseweg in Alkmaar naar het busstation aan de Stationsweg. De stoet viel goed op met de rood gekleurde FNV-hesjes, mutsen, petten, sjaals en goed van pas komende paraplu's. Reizigers toonden begrip, maar baalden wel dat ze er de dupe van werden.

"We zijn nu een jaar aan het staken met zijn allen voor natuurlijk wat meer geld, maar vooral de werkdruk en de diensten die gewoon te krap zijn", vertelt Fred Redlich aan Alkmaar Centraal. Een collega vult aan: "Op zaterdag zullen wij diensten rijden, negen uur op een paar minuten na, met twee keer negentien minuten pauze. Nou dat is te gek."

En om te laten zien dat een buschauffeur al meteen vanaf het begin van zijn rit in de problemen kan komen, stapt een groep actievoerders bij een collega in. Ze betalen allemaal netjes, en dat kost extra tijd. Redlich: "Vanaf het station gaan we met de bus mee, om te laten zien dat als je met een man of 20 à 30 op het station instapt - wat heel normaal is - dat zo'n bus dus eigenlijk gelijk vertraging gaat rijden". Ze maken het allemaal regelmatig mee.

Er zijn ook buschauffeurs die vrijdag gewoon wel achter het stuur gingen zitten. De wel en niet-stakers zijn het niet eens met elkaars standpunten, maar ze respecteren deze wel.
Pin It
Bekeken: 2789x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/