Eric de Zwart doet het, Rod Stewart ook en Appie Baantjer deed het. Urenlang werken aan een eigen modelspoorbaan. Liefhebbers van de treinenhobby konden zaterdag en zondag hun hart ophalen bij de Noord-Hollandse Modelspoordagen in Alkmaar. "Dit zijn de dagen waarop modelspoorliefhebbers hun hele hobby kunnen laten zien en horen", vertelt Mario Jonkhart van Spoorclub Alkmaar.

In het gebouw van openbare scholengemeenschap Willem Blaeu staat meer dan 150 meter aan modelspoorbaan. Ook zijn er lezingen, demonstraties en kan er geruild worden. "Maar we hebben dit jaar ook een Engels spoor", zegt Jonkhart tegen Alkmaar Centraal. "Dat is voor ons heel uniek, want meestal is het wat fantasie of Nederlands spoor."

Het lijkt niet zo heel moeilijk om meerdere maandsalarissen uit te geven aan de hobby, maar toch kan er ook op een financieel vriendelijke manier gewerkt worden aan de modelspoorbaan. "Zeker op een beurs zoals dit kan je vrij goedkoop aan de spullen komen. Maar ja, uiteindelijk kan je het zo duur maken als je zelf wil."
Pin It
Bekeken: 2461x
https://ee.itk.ac.id/data/