Er zijn allerlei initiatieven opgezet om slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen, maar volgens Yasmin Issa, een Alkmaarse van Syrische afkomst, gaat er weinig hulp of geld naar Syrië. Daar wilde ze verandering in brengen, dus werd er een smakelijke inzamelingsactie opgezet. "Ik heb deze actie gevoerd, omdat ik graag die mensen wil helpen. Ik dacht: als ik ga koken en verkopen dan maken we de mensen hier blij, gaan ze lekkere hapjes eten en kunnen we geld verdienen voor de slachtoffers in Syrië."

Afgelopen donderdag en vrijdag kookte de initiatiefneemster samen met zo'n 20 andere vrijwilligsters op eigen kosten maaltijden, die ze voor vijf euro verkochten. Als afgifte- en distributiepost wilden ze Wijkcentrum De Alkenhorst gebruiken. Daar werd meteen enthousiast gereageerd. "Het is geweldig. Ik vind het zo leuk dat mensen in de buurt naar ons toekomen, ons weten te vinden en dan zeggen: 'wij willen iets doen. Er moet iets gebeuren voor de mensen in Syrië, want daar komt bijna geen hulp of heel moeilijk. Dus we gaan er zelf heen en mogen we dat bij jullie organiseren?'", zegt Floortje Jacobs Zuurbier van De Alkenhorst.

De deuren van De Alkenhorst stonden daarom van 14:30 tot 20:00 wijd open en het liep al snel storm, want ja, 'op is op'. "Er zijn heel veel mensen gaan koken", vertelt Zuurbier. "Er kwam een eten binnen, daar werden we een beetje bang van zo veel." Donderdag was de actie al een succes, maar vrijdag is het alleen maar drukker geworden. "Qua eten is het een allergaartje van culturen geworden, geeft Zuurbier aan." De tafel is gevuld met onder andere Marokaanse, Syrische, Turkse en Afrikaanse lekkernijen. "Er zijn zoveel mensen binnen gekomen en zoveel eten is ook echt op. Wij zijn echt heel blij, zegt een van de  vrijwilligsters.

Om er zeker van te zijn dat de opbrengst goed terecht komt, gaat de zwager van initiatiefneemster Yassin met een busje naar Syrië. Hij neemt onder andere dekens, jassen, maaltijden en babyvoeding mee. Daarnaast nemen ze nog geld mee om daar nog spullen te kopen. De actie was een groot succes, mede door de opbrengsten uit de verkoop van de drankjes die het wijkcentrum als kers op de taart heeft gedoneerd.
Pin It
Bekeken: 1817x
https://147.139.207.107/ https://8.215.31.229/ https://8.215.55.180/ https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/