In november 2022 zijn de voorbereidende werkzaamheden begonnen voor de bouw van het energieleverende  geluidsscherm aan de N245 en de N508 in Alkmaar. Het oude geluidsscherm is inmiddels verwijderd, de bomen zijn gekapt en de grond is bouwrijp gemaakt. Het project loopt echter enkele maanden vertraging op door de bodemkwaliteit.

Uit een bodemonderzoek bleek dat de grond op sommige plekken niet stevig genoeg is voor het nieuwe geluidsscherm. Daarom is voor de zekerheid een tweede bodemonderzoek uitgevoerd. De resultaten van dat extra onderzoek zijn geanalyseerd en naar aanleiding daarvan is de constructie voor de fundering aangepast. Momenteel wordt de nieuwe constructie getest. Het nieuwe energieleverende geluidscherm moet ook opgewassen zijn tegen extreme weersomstandigheden.

Het extra onderzoek en de beoordeling van de onderzoeksresultaten kosten extra tijd waardoor de bouw van het scherm later begint dan gepland. Naar verwachting gaan vrijdag 9 tot en met zondag 11 maart de dragende palen de grond in. Na de palen zal het frame worden geplaatst; hierin komen de schermdelen. Vervolgens zullen de zonnepanelen aan de constructie worden aangebracht.

Er wordt verwacht dat het energieleverende geluidscherm in oktober 2023 klaar zal zijn, waar eerst werd verwacht het project in de zomer van 2023 af te ronden.
Pin It
Bekeken: 4058x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/