In het gemeentehuis in Dijk en Waard is dinsdagmiddag een Mootjes-minisuper geplaatst. Een Mootje is een geel kastje met daarin dameshygi├źneproducten, boeken en basisproducten zoals rijst en tomatensaus. Mensen die het financieel niet makkelijk hebben mogen gebruik maken van de producten, zonder daar voor te betalen.

Er staan al acht Mootjes in de regio, daar is dus nu een negende bij gekomen. Het weggeefkastje in de hal van het gemeentehuis is, zoals dat gebruikelijk is bij een Mootje, geadopteerd door een sponsor. "Danny Diemeer van Belle-Vue Wonen kwam bij me langs voor sponsoringsmogelijkheden en ging weg met de adoptie van een Mootje", zo laat initiatiefneemster Monique Ravenstijn weten.

het was Diemeer die het gemeentehuis van Dijk en Waard een ideale locatie vond om een Mootje neer te zetten. Logisch, want er komt een brede groep mensen, de bibliotheek is er gevestigd en recht er tegenover zit winkelcentrum Middenwaard. Maar dat is niet het enige, gaat Ravenstijn verder: "Het kastje kan daardoor ook makkelijk worden aangevuld door bezoekers en ambtenaren van het gemeentehuis." Maar iedereen die een Mootje weet te vinden is vrij om een artikel te doneren.

Het gemeentehuis is bovendien een veilige locatie met het oog op vandalisme. Het Mootje dat nu in het gemeentehuis staat, stond eerst in een Jumbo vestiging, maar daar werd het kastje regelmatig leeggehaald en niet aangevuld. Daarover zegt Ravenstijn "Maar toch geloof ik in het goede van de mens. Met Mootje wil ik terug naar vroeger, dat je voor elkaar zorgt. Mootje is er voor iedereen. Een glimlach op het gezicht van de mensen toveren dat is wat we willen."

Het begon ooit als een 1 aprilgrap maar mondde uit in een serieus project: Mootjes- minisupermarkt. Initiatiefneemster van dit project is Monique Ravenstijn, eigenaar van Jumbo Monique in onder meer Heerhugowaard. De naam Mootjes-minisuper is een knipoog naar de bijnaam van Monique Ravenstijn. Met de gele weggeefkastjes wilt zij maatschappelijke vraagstukken als verborgen armoede, eenzaamheid en menstruatie-armoede en alle gevolgen van dien aankaarten zegt Ravenstijn tegen mediapartner NH Nieuws. Monique zelf zegt erover: "er zijn een grote groep mensen in Nederland die niet in aanmerking komen voor de voedselbank, deze mensen hoor je niet maar hebben ook hulp nodig."

Pin It
Bekeken: 1753x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/