De bestrating rondom de Grote Sint-Laurenskerk in Alkmaar was er slecht aan toe. Daarom zijn de mannen van Verberne Baron B.V. bezig zijn met het renoveren van de straat. Opperman Yoeri de Jong vertelt dat ze net over de helft zijn: "We moeten hier nog een stukje de bocht om en dan zijn we klaar". Dat stukje leggen duurt nog zo'n zes tot zeven weken.

Inderdaad, de hele klus is niet zomaar geklaard. Naast dat er wel bijna 280.000 stenen stuk voor stuk moeten worden neergelegd, heeft de bestrating rondom de kerk een bijzonder patroon. Maar daar hadden de mannen wat slims op bedacht. "We hebben speciaal een mal gemaakt zodat we het motief wat er al lag kunnen herbestraten", vertelt Yoeri. "We zijn nu meer dan over de helft."

Het hele project duurt nog eens extra lang vanwege de pauze tijdens het terrasseizoen. De stratenmakers begonnen in het voorjaar en pakten de klus in het najaar weer op. En toen was er de kerstvakantie. Geduld hebben dus, maar dan heb je ook wel wat, stelt Yoeri tot nu toe tevreden: "Het is toch wel een soort trots. Dat je dan hier langs loopt en dat je dan denkt 'hebben we toch weer mooi gemaakt met zijn allen'."
Pin It
Bekeken: 3400x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/