Sloopbedrijf C.A. de Groot was binnen al bezig met het strippen van het Lauwershof, maar afgelopen maandag begon de sloop van het oude pand aan de Jupiterstraat in Oudorp pas echt. "Dat is een goeie zaak. Er is wat moois achter gebouwd dus waarom niet", zegt een bewoner van het dorp.

Projectleider Rob Veldt vertelt aan Alkmaar Centraal dat het sloopwerk medio april afgerond moet zijn. "Deze locatie wordt ingericht als tuin en parkeren". Want achter het oude Lauwershof staat zoals de bewoner al aangaf een nieuw revalidatiecentrum van Magentazorg.

Het slopen gaat niet zomaar, zegt Veldt. "Het wordt helemaal 'gestript'. Materialen zoals hout en aluminium worden eerst verwijderd,, zodat alleen nog steen overblijft." De projectleider vult aan dat na ongeveer vier weken nog een grotere kraan komt en die haalt dan het 'gestripte' gebouw naar beneden. En daar is de Oudorper blij mee. "Het is een lelijk gebouw, niet meer van deze tijd."

 
Pin It
Bekeken: 7718x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/