De 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon is voltrokken met zonnig weer, maar ook met een pittige tegenwind en natuurlijk voor de lopers het loodzware strand.  Zo'n 15.000 deelnemers wisten het evenement in en door het kustdorp te vinden. Ook langs de route stond enthousiast publiek.

De Egmond Halve Marathon bestaat dit jaar 50 jaar: "1973 was de eerste editie, dus we zijn een beetje jarig", aldus woordvoerder Jan Willem Mijderwijk. "Na elke editie gaan we het weer evalueren, en dan gaan we kijken wat er beter kan. Eigenlijk met zo'n evenement moet je nooit stilzitten, je moet altijd proberen om het mooier te maken."

De wind en het zware strand speelden volgens Mijderwijk een hoofdrol in het eerste deel van de wedstrijd. "Er staat vandaag windkracht zes en die hebben ze pal tegen gehad, ook nog eens over het zand, dat is extra moeilijk lopen, en het parcours is dus ook nog een beetje heuvelachtig." Diverse deelnemers bevestigen dit."Kapot", meldt een van hen na de finish. "Een mooie wedstrijd, maar pittig met de wind." Een ander: "Het was wel zwaar, op het strand zeker, met de wind, maar als je dan met zijn allen loopt, dan valt het ook wel weer mee".

En dat het zwaar was, ondervond ook een van de favorieten van de overwinning, Khalid Choukoud. Hij werd uiteindelijk derde. "Ja, echt heel zwaar, ik heb het echt gevoeld hoor. Ik moest echt diep gaan om een podiumplaats te halen vandaag. Ik ben derde geworden, dus zo slecht is het ook niet."

Organisator Le Champion kijkt terug op een succesvolle editie, de volgende Egmond Halve Marathon vindt plaats op zondag 14 januari 2024.
Pin It
Bekeken: 2414x
https://www.fspublishers.org/slot-gacor-gampang-menang/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/