Stijn Appel heeft de GP Groot Egmond-Pier-Egmond strandrace gewonnen. De wielrenner uit Spanbroek kwam na 1:03.20 uur solo aan de finish in Egmond aan Zee. De Belgen Jordi Warlop en Timothy Dupont finishten als tweede en derde op 3 en 6 seconden. Nationaal wegkampioene Riejanne Markus won, met een beetje geluk, bij de vrouwen na een spannende race in 1:15.22 uur.

Het was de eerste keer dat Stijn Appel deelnam aan de Egmond-Pier-Egmond. De 26-jarige Spanbroeker reed op twee derde van de race weg uit de kopgroep en geen enkele concurrent kon hem nog bijhalen. "Ik had dit niet verwacht, maar wel gehoopt. Dit komt als een hele mooie verrassing", zei Appel tevreden tegen mediapartner NH Nieuws. De titelhouder uit 2020, Sebastian Langeveld, nam overigens niet deel.

Riejanne Markus heeft goede herinneringen aan de regio. Zij won in 2019 met Team NL de Europese titel gemengde ploegestafette in Alkmaar. Op het strand moest ze hard strijden voor de winst, maar ze had ook wat geluk. Ze reed samen met Pauliena Rooijakkers lange tijd aan de leiding, totdat de 'Strandkoningin van Nederland' viel in de slotfase. "Ik zag dat zij zich vast reed in het water. Toen zag ik haar springen en uiteindelijk vallen in het water. Toen heb ik volle bak gedemarreerd. Ik maakte op het einde nog een fout, maar gelukkig kon ik hem nog winnen."
Pin It
Bekeken: 1111x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/