Egmonder Joop Smit won 50 jaar geleden de eerste halve marathon van Egmond. Om dat jubileum te vieren is vrijdag een standbeeld van hem onthuld op de Boulevard Noord in het kustdorp. Dat is mooi op tijd voor het weekend, waarin de zware strand- en duinrace weer wordt gelopen.

Joop overleed in 2017 op 75-jarige leeftijd. Tot zijn lichaam het écht niet meer toeliet, was hij dagelijks rennend te vinden op het strand en in de duinen van Egmond. Naast de natuur en 'Derp', zoals Egmonders hun dorp noemen, was hardlopen zijn grote passie, vertelt zijn weduwe Martine Smit aan mediapartner NH Nieuws.

"In zijn tienerjaren begon hij met hardlopen. Hij was lid van DOVES in Heiloo, wat later Trias werd, en rende eigenlijk elke dag, soms vóór en ná het werk enkele uren. Het liefst deed hij aan veldlopen, maar hij kon ook goed uit de voeten op de baan". De nu 79-jarige Martine reed hem met de auto naar alle wedstrijden door heel het land.

"Marathons en verschillende kampioenschappen, Joop won een hoop", vervolgt ze.  Kijken naar een grote partij medailles zegt Martine nuchter: "Hij heeft aardig z'n best gedaan."

Het bronzen beeld van Joop Smit is ontworpen door de Egmondse kunstenaar Fabio Pravisani, op initiatief van de dorpsvereniging. De vereniging heeft het beeld betaald, samen met 'halve'-organisator Le Champion en de gemeente Bergen.
Pin It
Bekeken: 886x
https://www.fspublishers.org/slot-gacor-gampang-menang/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://pbj.banggaikab.go.id/slot-gacor-maxwin/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://klinik.bonebolangokab.go.id/pola-slot-maxwin/ https://sinona.luwukab.go.id/slot-demo/ https://www.malkelapagading.com/slot-gacor-online/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://matane.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com/demo/slot-demo-gates-of-olympus.html https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/