Na twee jaar gedwongen afwezigheid mocht het eindelijk weer en dat was zondag goed te merken aan de uitgelaten stemming op en rond het strand van Egmond aan Zee. Toch was het helemaal niet zeker dat de Egmondse nieuwjaarsduik van 2023 door kon gaan. "We hebben nog flink moeten improviseren vanwege de harde wind. Daarom staat er ook geen omkleedtent op het strand. Maar het is een pak van ons hart dat het toch door kon gaan", zo laat organisator Tom Valkering opgelucht aan Duinstreek Centraal weten.

De organiserende vriendengroep is op de dag van de nieuwjaarsduik zo'n 35 mensen groot, maar het grootste gedeelte van het jaar houden vooral Tom Valkering en Hidde van der Pol zich bezig met het regelen en organiseren. Naarmate 1 januari steeds dichterbij komt groeit de groep. Vanaf zo'n twee weken van tevoren houdt Tom de weerberichten strak in de gaten verteld hij lachend: "Als ik dan 's ochtends opsta roep ik eerst goedemorgen in onze appgroep met direct daarna de weersvoorspelling voor 1 januari. Want het weer bepaalt eigenlijk alles, bepaald wat voor dag het gaat worden."

Eveneens onmisbaar voor de nieuwjaarsduik zijn de vrijwilligers van de Egmondse reddingsbrigade die de bijna 2000 'duikers' vanaf het strand en het water in de gaten houden. Philip van Staalduinen doet dat al zo'n 20 jaar. "Het is leuk, het is het eerste evenement van het jaar. Kunnen we even lekker warmdraaien. We gaan er op letten dat mensen niet te diep het water in gaan, voor bij kinderen. Het is eigenlijk net als in de zomer, maar dan kouder."
De opbrengst van de Nieuwjaarsduik komt ten goede aan de Stichting ALS, die zich inzet voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS.
Pin It
Bekeken: 4756x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/