Siervuurwerk, siervuurwerk en nog eens siervuurwerk. De rijen voor de kassa's zijn er weer en de pakketten vliegen de deur uit. Na twee jaar corona is de jaarwisseling weer als vanouds met onder meer sterretjes, knetterballen en ijsfonteintjes.

"De verkoop gaat goed, het is erg druk", zegt vuurwerkverkoper Edwin de Lange. In zijn Alkmaarse winkel kijken jongeren rond bij de vuurwerkpakketten. "Ik vind dit hartstikke leuk, het is echt een traditie", zegt een jongen tegen Streekstad Centraal. Volgens De Lange gaat de vuurwerkverkoop ondanks het verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk heel erg goed. "De thunderkings zijn dit jaar erg populair. Die zijn nu al uitverkocht." In de vuurwerkwinkel van de Dijk en Waardse René van Kleef is het ook druk: "De Hubo Hero doet het hier eigenlijk altijd heel goed en voor de liefhebbers hebben we de Big Bang Buddah. Dat is een groot pakket wat behoorlijk tekeer gaat."

Maar niet overal wordt vuurwerk gehaald, want bij de brandweer gaat het precies andersom. Zonder verdere consequenties mochten mensen twee dagen lang illegaal vuurwerk brengen. Dennis van der Kroft loopt naar twee tonnen waar het kruit in zit. "We stellen geen vragen aan mensen die hier met illegaal vuurwerk komen. We zien het liever in deze tonnen zitten dan bij iemand thuis."
Pin It
Bekeken: 3372x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/