Voetbalster Stefanie van der Gragt en Ajax gaan uit elkaar. De club laat weten dat in gezamenlijk overleg is besloten om niet met elkaar verder te gaan. De Heerhugowaardse vertelt op haar Instagram dat ze met pijn in haar hart vertrekt uit Amsterdam.

Stefanie van der Gragt is geboren en opgegroeid in Heerhugowaard. Ze begon haar carrière bij voetbalclub Reiger Boys en speelde ook al tussen 2017 en 2018 bij Ajax. In 2019 werd de verdedigster gehuldigd in Heerhugowaard. Ze werd erelid van de Reiger Boys, kreeg een eigen voetbaltoernooi en destijdse burgemeester Bert Blase spelde de Gouden Reiger bij haar op. "Met haar inzet en prestaties is zij een inspiratiebron voor de opgroeiende generatie voetballers", vertelde hij toen.

Aanstaande zondag speelt Van der Gragt haar laatste duel voor Ajax tegen de vrouwen van FC Twente. Het is nog niet bekend waar ze haar carrière voortzet. De Heerhugowaardse speelde eerder voor AZ, Telstar, Barcelona en Bayern München. Afgelopen maandag werd ze nog opgenomen in de EK-selectie van de Oranjevrouwen.
Pin It
Bekeken: 1553x